Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 66g477kcal0.8g0.3g53.4g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 6.1g25kcal0.2g5.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 51g64kcal5.6g0.1g4.6g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g69g415kcal16.6g4.6g37.4g0g
Leivinjauhe 1.7g3kcal0.1g0.7g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 44g146kcal0.9g1.3g15.4g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl7.8g50kcal1.1g0.3g4.9g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g36g57kcal0.1g13.8g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana564g2472kcal50.8g54g231.6g0.6g
Valittu annoskoko282g1236kcal25.4g27g115.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna141g618kcal12.7g13.5g57.9g0.2g
Arvot/100g100g438kcal9g9.6g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223