Intialainen kukkakaali

Muut mausteet:

- ½ jauhettua inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet (3 kpl), mausteet, currytahna ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 225g54kcal4.1g5g0.7g5.2g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton19g3.9kcal0.1g0.3g0g0g
Seesamöljy, kylmäpuristettu5.6g51kcal0g0g5.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 17g0kcal0g0g0g0g
Rajah Mild Curry Paste (10g)11g16kcal0.4g1g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana565g260kcal10g14g15g10.6g
Valittu annoskoko282g130kcal5g7g7.5g5.3g
Annoskoko puolitettuna141g65kcal2.5g3.5g3.8g2.7g
Arvot/100g100g46kcal1.8g2.5g2.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186200