Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1171g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g26g93kcal11.6g10.3g1.5g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 129g392kcal11.3g71.3g2.4g17.9g
Vehnäjauho puolikarkea 1370g4699kcal139.6g958.7g16.4g47.9g
Siirappi 47g141kcal0g34.7g0g0g
Oliiviöljy 63g559kcal0g0g63.2g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5656g11767kcal325g2150g167g131.6g
Valittu annoskoko2828g5884kcal162.5g1075g83.5g65.8g
Annoskoko puolitettuna1414g2942kcal81.3g537.5g41.8g32.9g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206