Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka66g177kcal13.1g0g13.8g0g
Kurkku 44g4.8kcal0.2g0.6g0g0.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g55g11kcal0.3g2.1g0.2g0.8g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 22g2.8kcal0.2g0.2g0g0.3g
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Vispikerma (Milbona)44g128kcal1.1g1.4g13.1g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Sinappi (teollinen)2.2g2.8kcal0.1g0.3g0.1g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 2.2g0.7kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana567g796kcal42g10g64.2g2.8g
Valittu annoskoko284g398kcal21g5g32.1g1.4g
Annoskoko puolitettuna142g199kcal10.5g2.5g16.1g0.7g
Arvot/100g100g140kcal7.4g1.8g11.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956