Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 59g416kcal0.4g0.2g46.9g0g
Sokeri 37g152kcal0g37.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai57g200kcal6.9g40.6g1.2g1.7g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2g0g1.7g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)22g7.3kcal0.7g1.1g0g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.5g5.8kcal0g1.5g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g88g30kcal0.2g6.2g0.3g1.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.5g5.3kcal0.1g1.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana567g1684kcal20.8g177.4g100.4g6.6g
Valittu annoskoko284g842kcal10.4g88.7g50.2g3.3g
Annoskoko puolitettuna142g421kcal5.2g44.4g25.1g1.7g
Arvot/100g100g297kcal3.7g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272