Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2405g508kcal28.9g81.8g4.8g50.5g
Oliiviöljy 135g1196kcal0g0g135.3g0g
Inkivääri, tuore, silputtu30g24kcal0.5g5.4g0.2g0.6g
Valkosipuli 60g65kcal4.8g9.8g0.4g1.3g
Soijakastike 60g36kcal3.1g5.7g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Ruohosipuli, tuore120g33kcal1.7g4.6g0.7g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5664g3757kcal79.4g219.2g283.2g110.6g
Valittu annoskoko2832g1879kcal39.7g109.6g141.6g55.3g
Annoskoko puolitettuna1416g939kcal19.9g54.8g70.8g27.7g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764