Punakaali-omenapaistos

2 rkl rasvaa (voi tai marg.)
1 punakaali
1 sipuli
2 isoa hapanta omenaa
6 neilikkaa
4 muskattua maustepippuria
1 tl suolaa
2 rkl siirappia ( tai viinim.

Hyyt.)
1 dl punaviiniä
2 rkl viinietikkaa

Hienonna punakaali.

Kuumenna pata tai iso pannu ja ruskista kaali, sipuli ja
omenanpalat.

Kääntele ahkerasti 5-6
minuuttia.

Lisää punaviini, siirappi ja
viinietikka.

Vähennä lämpöä ja anna hautua kannen alla vähintään 45 min.
Vieläkin pidempi kypsytys vain parantaa makua!

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 284 grammaa

Eevuh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen2.5g18kcal0g0g2g0g
Punakaali 133g35kcal2.1g4.7g0.3g2.5g
Sipuli (käsittelemätön)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen92g32kcal0.2g7.5g0.1g1.4g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma17g53kcal0g12.3g0g0g
Punaviini 20g14kcal0.1g0g0g0g
Viinietikka, 1rkl=15g2.5g0.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana568g315kcal5.2g50.6g4.8g8.4g
Valittu annoskoko284g158kcal2.6g25.3g2.4g4.2g
Annoskoko puolitettuna142g79kcal1.3g12.7g1.2g2.1g
Arvot/100g100g55kcal0.9g8.9g0.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153289