Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.9g0.7g2g
Sokeri 37g151kcal0g37.2g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 58g409kcal0.4g0g46g0g
Mustikka88g29kcal0.4g5.6g0.4g2.9g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2g0g1.6g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.7kcal0g1.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 26g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana571g1629kcal17.4g169g97.4g9.8g
Valittu annoskoko285g815kcal8.7g84.5g48.7g4.9g
Annoskoko puolitettuna143g407kcal4.4g42.3g24.4g2.5g
Arvot/100g100g286kcal3g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134796