Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 70g54kcal1.3g10.9g0.1g0.7g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)42g78kcal4.6g2.3g5.5g0.1g
Porkkana 21g6.9kcal0.1g1.2g0g0.5g
Keittojuures, Pirkka14g3.5kcal0.1g0.6g0g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.3g3.5kcal0.1g0.1g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Tomaattipyree,euroshopper4.9g3.9kcal0.2g0.9g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu18g11kcal0.2g0.8g0.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 105g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana572g358kcal13.4g34.2g17.2g2.8g
Valittu annoskoko286g179kcal6.7g17.1g8.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna143g90kcal3.4g8.6g4.3g0.7g
Arvot/100g100g63kcal2.3g6g3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073