Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)849g229kcal11g40.7g1.7g14.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Rypsiöljy 14g127kcal0g0g14.4g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g91kcal2.7g18.5g0.3g0.9g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g29g62kcal4g6.2g2.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 1918g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5712g1096kcal37.6g147.4g37.8g31.2g
Valittu annoskoko2856g548kcal18.8g73.7g18.9g15.6g
Annoskoko puolitettuna1428g274kcal9.4g36.9g9.5g7.8g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330