Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 188g143kcal3.5g29.1g0.4g1.9g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)31g47kcal3.1g3.4g2.2g0g
Sipuli 38g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)25g40kcal0.7g0.7g3.7g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.7g2.3kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 3.1g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy 1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana573g511kcal16g71g15.4g5.2g
Valittu annoskoko286g256kcal8g35.5g7.7g2.6g
Annoskoko puolitettuna143g128kcal4g17.8g3.9g1.3g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075