Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g57g194kcal7.4g38.5g1g3g
Kurpitsansiemen, Risetti26g149kcal4.7g11.1g9.5g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 18g118kcal4.7g1.2g10.2g2.2g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g11g69kcal1.6g1.6g6.8g0g
Hasselpähkinä 18g113kcal2.5g0.6g10.7g3.1g
Pellavansiemen kokonainen 8.8g44kcal1.7g0.1g3.7g2.3g
Auringonkukansiemen 18g104kcal4g2.2g8.7g1.1g
Vesi132g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana574g1582kcal53.2g110.6g101.2g23.4g
Valittu annoskoko287g791kcal26.6g55.3g50.6g11.7g
Annoskoko puolitettuna144g396kcal13.3g27.7g25.3g5.9g
Arvot/100g100g276kcal9.3g19.3g17.6g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305