Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 56g22kcal0.2g3.8g0.3g1.5g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Mannasuurimo 28g89kcal2.9g17.9g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana576g351kcal6.2g75.2g1.2g5g
Valittu annoskoko288g176kcal3.1g37.6g0.6g2.5g
Annoskoko puolitettuna144g88kcal1.6g18.8g0.3g1.3g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423