Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g732g5418kcal0g0g600.4g0g
Sokeri 976g3963kcal0g975.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 269g383kcal33.6g0.8g27.5g0g
Kaurahiutale 586g2192kcal84.9g333.9g42.8g58.6g
Leivinjauhe 24g43kcal1.3g9.2g0g0.1g
Puolukka 293g114kcal1.3g19.9g1.5g7.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g24225kcal242.2g2678.2g1344.4g132.6g
Valittu annoskoko2880g12113kcal121.1g1339.1g672.2g66.3g
Annoskoko puolitettuna1440g6056kcal60.6g669.6g336.1g33.2g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380536