Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g1398g5034kcal195.8g950.8g43.3g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g70g18kcal0.3g5.9g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g18kcal1.4g2.8g0.1g0.3g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 1014g1427kcal19g5.6g139.6g48.3g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )175g1573kcal0g0g174.8g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g105g416kcal23.1g0g34.6g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g105g407kcal34.6g0g29.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5768g17785kcal548.4g1930.2g844.4g97.8g
Valittu annoskoko2884g8893kcal274.2g965.1g422.2g48.9g
Annoskoko puolitettuna1442g4446kcal137.1g482.6g211.1g24.5g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961