Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Peruna, punnittu kuorineen 360g233kcal5.8g47.4g0.6g3.1g
Porkkana 360g118kcal2.2g20g0.7g9.2g
Paistijauheliha nauta 5%1438g1855kcal299.1g0g71.9g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.6g10kcal0.4g1.4g0.1g1g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa360g1079kcal82.7g0g82.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5796g6783kcal789.8g172.2g313.4g38.8g
Valittu annoskoko2898g3391kcal394.9g86.1g156.7g19.4g
Annoskoko puolitettuna1449g1696kcal197.5g43.1g78.4g9.7g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794