Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa6.2g1kcal0g0.2g0g0g
Miniluumutomaatti, annos 250g4.4g0.9kcal0g0.1g0g0g
Purjosipuli 3.5g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Maa-artisokka 7g3.2kcal0g0.6g0g0.3g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)3.5g2.1kcal0g0.2g0.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa1.4g4.2kcal0.3g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g26kcal0.8g2.8g0.8g1g
Valittu annoskoko30g13kcal0.4g1.4g0.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna15g7kcal0.2g0.7g0.2g0.3g
Arvot/100g100g45kcal1.4g4.7g1.4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090