Kaalilaatikko (riisitön)

1100-1500 g kaalia
400g jauhelihaa
20g (noin rkl) siirappia
1 tl suolaa
1 tl meiramia
mustapippuria

1. Suikaloi kaali ja lämmitä sitä kattilassa, niin että enin neste haihtuu pois (näin saat mahtumaan enemmän kaalia uunivuokaan, sillä jos kaalin laittaa vuokaan raakana, haihtuu nestettä uunissa niin paljon, ettei lopulta kupin pohjalla ole kuin pieni nokare kaalia).

2. Mausta kaali siirapilla, suolalla ja meiramilla.

3. Paista jauheliha ja mausta se mustapippurilla ja ripauksella suolaa (yrttisuola sopii hyvin)
4. Sekoita ainekset ja laita uunivuokaan.

5. Paista 200 asteessa noin tunti.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1520 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Siirappi, tumma0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, 7 % rasvaa (käsi7.8g11kcal1.5g0g0.5g0g
Kaali, valkokaali22g4.5kcal0.3g0.7g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g33kcal3.6g2g1g1g
Valittu annoskoko30g17kcal1.8g1g0.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna15g8kcal0.9g0.5g0.3g0.3g
Arvot/100g100g56kcal6.1g3.4g1.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=11808