Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali19g4kcal0.2g0.6g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Voi 0.2g1.3kcal0g0g0.1g0g
Jauheliha, sika-nauta 5g11kcal0.9g0g0.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1.5g1.9kcal0.2g0g0.1g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)1.3g1kcal0g0.1g0.1g0g
Ohrasuurimo 2.1g6.9kcal0.2g1.3g0g0.2g
Siirappi 0.3g0.8kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g55kcal3g4.4g2.4g1.2g
Valittu annoskoko30g27kcal1.5g2.2g1.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna15g14kcal0.8g1.1g0.6g0.3g
Arvot/100g100g92kcal5g7.4g4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649