Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 16g4kcal0.3g0.4g0g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen11g3.6kcal0.4g0.5g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g1.1g3.1kcal0.2g0g0.2g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.5g4kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g34kcal2g2.8g1.2g0.8g
Valittu annoskoko30g17kcal1g1.4g0.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna15g9kcal0.5g0.7g0.3g0.2g
Arvot/100g100g57kcal3.4g4.7g2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=338204