Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g168g40kcal3g5.1g0.8g3.2g
Sipuli 56g17kcal0.7g2.7g0.1g1g
Voi, 1 tl, 5 g8.4g62kcal0.1g0.1g6.7g0g
Valkosipuli 5.6g6.1kcal0.4g0.9g0g0.1g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g42g88kcal9.7g0g5.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)10g15kcal0.3g0.3g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana581g458kcal28.4g18.2g29g8.6g
Valittu annoskoko290g229kcal14.2g9.1g14.5g4.3g
Annoskoko puolitettuna145g114kcal7.1g4.6g7.3g2.2g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573