Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 34g246kcal0.4g0.1g27.5g0g
Sokeri 19g78kcal0g19.2g0g0g
Muna, annos 60g14g12kcal1g0.1g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g101kcal3g20.6g0.4g1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 14g45kcal0g11.1g0g0.2g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Raparperi 113g38kcal0.8g6.2g0.1g1.6g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 45g29kcal1.4g2.2g1.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.2g0g0g
Sokeri19g78kcal0g19.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana581g1275kcal13.4g162.6g60.8g5.6g
Valittu annoskoko290g638kcal6.7g81.3g30.4g2.8g
Annoskoko puolitettuna145g319kcal3.4g40.7g15.2g1.4g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234205