Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 51g368kcal0.6g0.2g41.3g0g
Sokeri 19g75kcal0g18.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 57g194kcal5.8g39.6g0.7g2g
Kananmuna kuoreton 48g68kcal6g0.1g4.9g0g
Sokeri 62g250kcal0g61.6g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g29g14kcal0g3.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.7g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Sokeri 17g71kcal0g17.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana581g2141kcal26.6g294g94g4.6g
Valittu annoskoko291g1071kcal13.3g147g47g2.3g
Annoskoko puolitettuna145g535kcal6.7g73.5g23.5g1.2g
Arvot/100g100g368kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081