Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Valkosipuli 2.9g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g29g8.2kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Oliiviöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 88g126kcal8.4g1.8g9.5g0.2g
Tomaattimurska 35g10kcal0.2g1.9g0.1g0.7g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g73g18kcal0.9g3.1g0.1g0g
Soijakastike 2.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Punaviini 15g10kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana581g417kcal21.2g22.6g24.2g4.8g
Valittu annoskoko291g208kcal10.6g11.3g12.1g2.4g
Annoskoko puolitettuna145g104kcal5.3g5.7g6.1g1.2g
Arvot/100g100g72kcal3.6g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424