Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1401g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 187g72kcal1.9g12.9g0.4g4.7g
Kaali, paistettu 128g105kcal1.6g5.5g8g2.8g
Sipuli, paistettu 58g59kcal0.8g2.8g4.8g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g19g19kcal1.5g3g0.1g0.4g
Kevyt Herkkulenkki, Atria234g304kcal28g2.6g20.8g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 817g448kcal13g107.2g1.4g6.9g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g35g138kcal1.1g7g11.9g0g
Mustapippuri 2.3g6.5kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Oivariini, juokseva, rasvaseos23g168kcal0.1g0.1g18.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5810g2638kcal96.6g284g132.4g32.8g
Valittu annoskoko2905g1319kcal48.3g142g66.2g16.4g
Annoskoko puolitettuna1453g660kcal24.2g71g33.1g8.2g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777