Linssikeitto a la chokolat

1 sipuli
2 - 3 valkosipulin kynttä
1 paprika
1 porkkana
1 rkl öljyä
1/2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattisosetta
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa ripaus valkopippuria
2 dl vihreitä tai punaisia linssejä
1 dl persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

Pese ja suikaloi paprika.

Kuori ja suikaloi porkkana.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki, lisää porkkanat, paprikat ja vesi.

Kun keitto kiehuu, lisää kasvisliemikuutio, tomaattisose, paprikajauhe, suola ja hieman valkopippuria.

Keitä noin 5 minuuttia.

Huuhtele linssit ja lisää keittoon.

Hauduta vielä 10 minuuttia.

Leikkaa tuoretta persiljaa keiton joukkoon ja tarjoile leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 233 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 50g159kcal12.2g22.8g0.9g4.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.1g73kcal0g0g8.1g0g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaattisose tomaattipyree 13g10kcal0.6g1.6g0g0.1g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Vesi156g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen31g8kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana582g519kcal27.2g55g18.4g11.2g
Valittu annoskoko291g259kcal13.6g27.5g9.2g5.6g
Annoskoko puolitettuna146g130kcal6.8g13.8g4.6g2.8g
Arvot/100g100g89kcal4.7g9.4g3.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147147