Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen38g12kcal1.2g1.8g0g0g
Hiiva 3.1g2.3kcal0.4g0g0g0.2g
Sokeri 27g108kcal0g26.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0.2g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g9g68kcal0.1g0.1g7.5g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)38g71kcal0.2g17.3g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki63g35kcal5.3g3.1g0.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu25g15kcal0.2g1.1g1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana584g1133kcal33.4g192g23g5.4g
Valittu annoskoko292g566kcal16.7g96g11.5g2.7g
Annoskoko puolitettuna146g283kcal8.4g48g5.8g1.4g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g3.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=345817