Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini11g37kcal9.1g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton133g28kcal0.4g2.1g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 1062g681kcal34g51.2g37.2g0.1g
Kananmuna, keitetty 637g909kcal79.6g1.9g65.3g0g
Sipuli (kuorittu)212g57kcal2.8g10.2g0.4g3.6g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g796g1035kcal194.3g11.9g18.3g0g
Tilli mauste24g4.2kcal0.3g0.2g0.2g0g
Ruohosipuli, tuore37g10kcal0.5g1.4g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5824g5522kcal642g157.8g243.2g8.4g
Valittu annoskoko2912g2761kcal321g78.9g121.6g4.2g
Annoskoko puolitettuna1456g1381kcal160.5g39.5g60.8g2.1g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121