Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 603g4282kcal4.5g2.4g482.2g0g
Sokeri 384g1560kcal0g383.9g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai588g2057kcal70.5g417.3g12.3g17.6g
Kananmuna kuoreton 166g237kcal20.7g0.5g17g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)226g75kcal7.5g11.1g0g0g
Leivinjauhe 15g27kcal0.8g5.7g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka15g60kcal0g14.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g904g307kcal1.8g64.2g2.7g16.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g15g55kcal0.5g12g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5832g17317kcal212.6g1824g1029.4g68g
Valittu annoskoko2916g8658kcal106.3g912g514.7g34g
Annoskoko puolitettuna1458g4329kcal53.2g456g257.4g17g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272