Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 75g531kcal0.6g0.3g59.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen897g296kcal29.6g44g0g0g
Hiiva 75g56kcal9.8g0.8g0.3g5.2g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki299g168kcal25.4g15g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1555g5336kcal158.5g1088.6g18.7g54.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5832g12773kcal447.8g2297.4g158.8g119.2g
Valittu annoskoko2916g6387kcal223.9g1148.7g79.4g59.6g
Annoskoko puolitettuna1458g3193kcal112g574.4g39.7g29.8g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567