Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen60g434kcal0.6g0.6g48.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai60g211kcal7.2g42.8g1.3g1.8g
Luumu kivetön, kuivattu 60g123kcal2.5g22.7g0.5g5.2g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g50g71kcal6.2g0.1g5.1g0g
Sokeri 60g245kcal0g60.2g0g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana585g2173kcal33.2g254g110.2g14g
Valittu annoskoko293g1087kcal16.6g127g55.1g7g
Annoskoko puolitettuna146g543kcal8.3g63.5g27.6g3.5g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278