Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi97g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g10g48kcal2.1g0.1g4.4g2.8g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g10g60kcal2.4g2g5.2g0.6g
Siirappi 10g29kcal0g7.2g0g0g
Hiiva, 50g3.5g2.1kcal0.5g0g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale35g118kcal4.9g19.5g2.3g1.6g
Grahamjauho 97g319kcal10.3g59.1g2.1g9.6g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl28g95kcal3.9g17.8g0.9g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana585g1342kcal48.2g211.4g29.8g32.2g
Valittu annoskoko292g671kcal24.1g105.7g14.9g16.1g
Annoskoko puolitettuna146g336kcal12.1g52.9g7.5g8.1g
Arvot/100g100g230kcal8.2g36.1g5.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=283286