Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 40g15kcal0.4g2.8g0.1g1g
Palsternakka 19g12kcal0.1g2.2g0.1g0.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g30g8kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)2g5kcal0.2g0.1g0.4g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g1.9g2.1kcal0g0.4g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 50g19kcal0.1g4.1g0g0.8g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g19g39kcal4.3g0g2.4g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g6.3g8.8kcal0.2g0.4g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana585g220kcal11.4g22.8g7.8g6.2g
Valittu annoskoko293g110kcal5.7g11.4g3.9g3.1g
Annoskoko puolitettuna146g55kcal2.9g5.7g2g1.6g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712