Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow399g2196kcal3.6g3.6g239.5g0g
Kananmuna kuoreton 220g313kcal27.4g0.7g22.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 389g1335kcal39.7g272.4g4.7g13.6g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.5g0g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 798g284kcal1.3g56.8g0.7g16g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Omenasose makeuttamaton 180g135kcal0.5g30.5g0.2g2.7g
Margariini, 60%, Rainbow200g1098kcal1.8g1.8g119.8g0g
Sokeri 339g1377kcal0g339g0g0g
Ruishiutale 359g1062kcal31.4g186.8g9g49.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5840g15798kcal213.4g1829.8g792.8g164.6g
Valittu annoskoko2920g7899kcal106.7g914.9g396.4g82.3g
Annoskoko puolitettuna1460g3950kcal53.4g457.5g198.2g41.2g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83324