Kikherneitä tomaattikastikkeessa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä curryn (tai punaisen currytahnan) ja inkiväärin(inkivääritahnan) kanssa.l
isää tomaattimurska, anna kiehua miedolla lämmöllä n.30 min. mausta suolalla ja pippurilla, hunajalla ja (balsami) viinietikalla.

Lisää lopuksi kikherneet ja anna hautua vielä hetki.

Hyvää tumman riisin kanssa ateriana tai lisäkkeenä, miksei myös vaikka pitaleivän välissä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Vittra
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.2g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)1.6g1.1kcal0g0.1g0.1g0g
Currytahna punainen (Pirkka)1.6g4.1kcal0g0.1g0.4g0g
Pirkka luomu tomaattimurska156g47kcal2.2g10.1g0.8g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 94g125kcal7.9g16.5g1.9g4.7g
Hunaja 6.2g21kcal0g5g0g0g
Viinietikka 9g1.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana588g490kcal21g66.2g15.2g10g
Valittu annoskoko294g245kcal10.5g33.1g7.6g5g
Annoskoko puolitettuna147g123kcal5.3g16.6g3.8g2.5g
Arvot/100g100g83kcal3.6g11.3g2.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85570