Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa613g104kcal2.4g15.3g3.7g4.3g
Miniluumutomaatti, annos 250g438g88kcal2.6g14.4g1.3g0g
Purjosipuli 350g80kcal6.3g8.4g0.7g7.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g350g98kcal2.1g20.8g0.7g8.7g
Maa-artisokka 700g319kcal3.5g57.4g1.4g28g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)350g210kcal3.5g15.7g14g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa140g420kcal32.2g0g32.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5880g2637kcal105.2g264g108g96.6g
Valittu annoskoko2940g1319kcal52.6g132g54g48.3g
Annoskoko puolitettuna1470g659kcal26.3g66g27g24.2g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090