Ohut pitonäkki

Sekoita 1,5 desiin maitoa suola ja ryynit.

Anna niiden turvota vähintään 30 min. Lisää loppu maito ja murenna joukkoon hiiva.

Alusta vehnäjauhoilla löysähkö taikina.

Sekoita lopuksi voi taikinaan.

Anna nousta tunnin verran.

Leikkaa taikina paloiksi ja painele niistä tasainen levy.

Kauli levy n. 0,5 cm paksuiseksi.

Siirra pellille ja kuvioi ruuduiksi taikinapyörällä.

Anna levyn nousta vielä ½ tuntia.

Pistele pinta haarukalla tiheästi.

Paista 250 asteessa 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 70 annosta ja yksi annos painaa n. 23 grammaa

Astaanneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen902g298kcal29.8g44.2g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl72g245kcal10.1g40.4g4.8g7.9g
Vehnäjauho puolikarkea 1803g6188kcal183.8g1262.4g21.6g63.1g
Voi 90g654kcal1.1g0.4g73.3g0g
Hiiva, 50g63g39kcal8.3g0.7g0.3g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5888g14846kcal466.2g2696.2g200g142g
Valittu annoskoko2944g7423kcal233.1g1348.1g100g71g
Annoskoko puolitettuna1472g3712kcal116.6g674.1g50g35.5g
Arvot/100g100g252kcal7.9g45.8g3.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151734