Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 129g444kcal13.2g90.6g1.6g4.5g
Sokeri 56g229kcal0g56.4g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 33g232kcal0.2g0g26.1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5g16kcal0.5g3g0.3g1.4g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.7g5.2kcal0.2g1g0.1g0.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen66g22kcal2.2g3.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana592g1928kcal32.6g316.6g56.2g12.8g
Valittu annoskoko296g964kcal16.3g158.3g28.1g6.4g
Annoskoko puolitettuna148g482kcal8.2g79.2g14.1g3.2g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.5g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780