Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1294g4441kcal131.9g905.9g15.5g45.3g
Sokeri 564g2290kcal0g563.6g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 332g2321kcal2.2g0g261.5g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g50g155kcal5.5g29.9g3.5g13.9g
Sokeri 40g162kcal0g39.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g17g52kcal1.8g10g1.2g4.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen664g219kcal21.9g32.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5920g19277kcal326.6g3163.4g563.4g127.6g
Valittu annoskoko2960g9639kcal163.3g1581.7g281.7g63.8g
Annoskoko puolitettuna1480g4819kcal81.7g790.9g140.9g31.9g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780