Porkkanasämpylät

-Sekoita omenamehu ja kermaviili.

Lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola, hunaja ja raastetut porkkanat.

Sekoita hyvin.

-Lisää sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja öljy.

-Anna kohota liinan alla reilusti.

-Leivo sämpylät ja anna vielä kohta ennen paistamista.

-Sämpylät ottavat helposti väriä uunissa.

-Paista 225c noin 13 min

-Itse tein isoja sämpylöitä, jolloin ohjeesta tuli 21 kpl. PIenempiäkin voi varmasti tehdä, ja silloin paistoaikakin pienempi (10min)

Reseptistä tulee n. 21 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Akarola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu (Eldorado), annos 200g573g252kcal1.1g59.6g1.1g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%382g229kcal12.2g27.1g7.6g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 96g71kcal12.5g1.1g0.4g6.6g
Hunaja 115g379kcal0.6g92.6g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g248g70kcal1.5g14.8g0.5g6.2g
Sämpyläjauho, lidl1146g4125kcal149g802.1g28.6g34.4g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl191g649kcal26.7g106.9g12.8g21g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl191g1719kcal0g0g191g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5920g14987kcal407.2g2208.4g484g136.4g
Valittu annoskoko2960g7493kcal203.6g1104.2g242g68.2g
Annoskoko puolitettuna1480g3747kcal101.8g552.1g121g34.1g
Arvot/100g100g253kcal6.9g37.3g8.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88761