Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g19g69kcal8.7g7.7g1.2g0g
Vesi876g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 42g171kcal0g42g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g1751g5778kcal210.1g1155.7g42g143.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl88g788kcal0g0g87.6g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu175g947kcal42.9g31.2g80.4g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5936g15507kcal523.4g2473.2g422.4g300.8g
Valittu annoskoko2968g7754kcal261.7g1236.6g211.2g150.4g
Annoskoko puolitettuna1484g3877kcal130.9g618.3g105.6g75.2g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142152