Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi131g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis141g157kcal30.9g0g4.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.7g27kcal0g0g3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.7g16kcal0.5g3.3g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz6.6g6.8kcal0.1g1.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana594g421kcal63.2g10.8g14.6g1g
Valittu annoskoko297g211kcal31.6g5.4g7.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna149g105kcal15.8g2.7g3.7g0.3g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079