Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g56g11kcal0.3g2.1g0.2g0.8g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 17g2.1kcal0.2g0.2g0g0.2g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki45g36kcal5.8g0.9g0.9g0g
Hunajameloni kuorittu 39g14kcal0.2g3.1g0g0.3g
Parsakaali brokkoli 23g7.9kcal1g0.4g0.1g0.6g
Saksanpähkinä 7.9g54kcal1.2g0.3g5.1g1.3g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g6.7g4.9kcal0.2g1.1g0g0g
Persilja 2.2g0.6kcal0g0g0g0.2g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g52g47kcal3.3g8.3g0.2g0g
Kananmuna, keitetty 37g53kcal4.6g0.1g3.8g0g
Rypsiöljy 6.1g54kcal0g0g6.1g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml5.6g1.2kcal0.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana594g570kcal34.6g33g32.8g6.8g
Valittu annoskoko297g285kcal17.3g16.5g16.4g3.4g
Annoskoko puolitettuna149g143kcal8.7g8.3g8.2g1.7g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004