Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 38g129kcal3.8g26.3g0.5g1.3g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl38g128kcal5.3g21g2.5g4.1g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)19g8.6kcal0.6g0.9g0.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka8.4g74kcal0g0g8.4g0g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana 47g15kcal0.3g2.6g0.1g1.2g
Palsternakka 28g18kcal0.1g3.3g0.1g1.3g
Sellerimuhennos 19g11kcal0.4g1.4g0.3g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Oregano, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g19g55kcal6.2g0.2g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana594g946kcal34g114.8g36.4g17.4g
Valittu annoskoko297g473kcal17g57.4g18.2g8.7g
Annoskoko puolitettuna149g237kcal8.5g28.7g9.1g4.4g
Arvot/100g100g159kcal5.7g19.3g6.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323