Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 96g682kcal0.7g0.4g76.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen960g317kcal31.7g47g0g0g
Hiiva 96g72kcal12.6g1.1g0.4g6.6g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)576g1901kcal155.5g0g138.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1248g4282kcal127.2g873.6g15g43.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5952g14506kcal655.4g1844.2g460.8g100.6g
Valittu annoskoko2976g7253kcal327.7g922.1g230.4g50.3g
Annoskoko puolitettuna1488g3627kcal163.9g461.1g115.2g25.2g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570