Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen382g126kcal12.6g18.7g0g0g
Hiiva 32g24kcal4.2g0.4g0.1g2.2g
Sokeri 271g1099kcal0g270.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6.4g20kcal0.7g3.8g0.4g1.8g
Suola, annos 3g3.2g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 210g300kcal26.3g0.6g21.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 663g2274kcal67.5g463.9g8g23.2g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g96g688kcal1g1g76.5g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)382g727kcal1.5g175.9g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki637g357kcal54.2g31.9g1.3g0g
Flora ruoka kevyt & paksu255g153kcal2.5g11.5g10.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton38g8kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5952g11551kcal341.2g1957.8g236.2g54.4g
Valittu annoskoko2976g5776kcal170.6g978.9g118.1g27.2g
Annoskoko puolitettuna1488g2888kcal85.3g489.5g59.1g13.6g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=345817