Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle201g261kcal13g40.1g6g10g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 60g16kcal0.2g0.9g0.4g1.1g
Oliiviöljy 7.5g67kcal0g0g7.5g0g
Valkosipuli 7g7.6kcal0.6g1.1g0g0.1g
Chili paprika punainen23g9kcal0.5g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana596g720kcal28.6g88.2g27.8g22.4g
Valittu annoskoko298g360kcal14.3g44.1g13.9g11.2g
Annoskoko puolitettuna149g180kcal7.2g22.1g7g5.6g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503