Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 75g104kcal14.1g0g5.3g0g
Makaroni (myllynparas raaka)47g164kcal6g32.7g0.9g1.5g
Tomaattimehu Marli94g14kcal0.9g3.2g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g56g31kcal1.7g3.6g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos3.8g27kcal0g0g3g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%19g53kcal5.4g0.5g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana597g810kcal57g85.2g27g3.2g
Valittu annoskoko299g405kcal28.5g42.6g13.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna149g203kcal14.3g21.3g6.8g0.8g
Arvot/100g100g136kcal9.5g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322