Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki47g26kcal4g2.3g0.1g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.1g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 3.8g12kcal0g3g0g0g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 23g84kcal3.3g12.8g1.6g2.2g
Vehnälese, Liperin mylly4.7g6.7kcal0.7g0.4g0.3g2.6g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g12g39kcal1.3g7.8g0.3g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 84g290kcal8.6g59.1g1g3g
Rypsiöljy 5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana598g1006kcal35.8g170.8g16.8g18.2g
Valittu annoskoko299g503kcal17.9g85.4g8.4g9.1g
Annoskoko puolitettuna150g252kcal9g42.7g4.2g4.6g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558