Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi352g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)106g21kcal0g6.9g0g0g
Valkopippuri 7g20kcal0.7g3g0.1g1.8g
Keltuainen, 20g, annos 20g563g360kcal19.7g1.1g140.7g0g
Voi 1758g12754kcal20.9g7g1429.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton211g44kcal0.6g3.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5992g26399kcal83.8g42.8g3140.4g4g
Valittu annoskoko2996g13200kcal41.9g21.4g1570.2g2g
Annoskoko puolitettuna1498g6600kcal21g10.7g785.1g1g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164